184 nya coronafall – ytterligare en avliden

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 184 nya fall av covid-19 på tisdagen. Bild: Jeanette Östman/SPT

Drygt 30 procent av Finlands befolkning har nu fått sin första dos av coronavaccinetInstitutet för hälsa och välfärd meddelar om 184 nya coronafall på tisdagen. Det innebär att sammanlagt 87 529 personer bekräftats smittade sedan epidemins början.

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 184 nya coronafall på tisdagen. Det innebär att sammanlagt 87 529 personer bekräftats smittade sedan epidemins början.

Incidensen, alltså det totala antalet coronasmittade per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 53,8. Siffran för den föregående perioden på 14 dagar var 83,6.

Antalet smittfall minskar stadigt. Institutet har registrerat 2 984 nya coronafall de senaste två veckorna då motsvarande statistik för de föregående två veckorna noterade 4 637 smittfall.

Sammanlagt 5 374 fall av muterade virusvarianter har bekräftats i Finland. Merparten, 4 521, fall är av den brittiska varianten.

Under det senaste dygnet har ytterligare en person mist livet i covid-19. Finlands coronarelaterade dödssiffra stiger därmed till 916.

På sjukhus runtom i landet vårdas för tillfället 128 coronapatienter. 29 av dem behöver intensivvård.

Sammanlagt 1 723 088 personer i landet har nu fått sin första dos av coronavaccinet, vilket motsvarar omkring 30,9 procent av befolkningen. 171 330 personer har fått också den andra dosen.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.

Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning