Woods populärast – får åtta miljoner i bonus

Tiger Woods har inte spelat på USA-touren på över ett år på grund av den svåra bilkraschen. Ändå vinner han golftourens popularitetspris på åtta miljoner euro.

Tiger Woods.
Bonusprogrammet Player Impact Program (Pip) belönar de tio mest populära spelarna på PGA-touren, baserat på sökningar på internet – bland annat artiklar som innehåller spelarnas namn, spelarnas räckvidd i sociala medier, tv-sponsring och generell kännedom bland den amerikanska befolkningen.
Phil Mickelson, som i december gick ut i sociala medier och sade att han skulle toppa programmet, slutade tvåa och belönades med motsvarande sex miljoner euro.
"Hoppsan", skrev Woods på Twitter med en skärmdump på Mickelsons inlägg i december, och tackade sedan alla supportrar som hjälpt honom vinna Pip.
Den senaste segraren av USA-tourslutspelet, Patrick Cantlay, tillhör dem som föredrar att bonuspengar baseras på prestationer på golfbanan.
– Jag är kanske gammaldags som tycker att pengar ska delas ut baserat på spelet och det tycker jag inte att Pip gör. Jag gillar inte att touren tar den vägen, har Cantley sagt.
Den förre världsettan Tiger Woods har knappt spelat alls de senaste åren på grund av sina ryggproblem, och i februari i fjol kraschade han med bilen och fick en svår benskada. Han var dock med i familjetävlingen PNC Championship i december, tillsammans med sonen Charlie.

ANDRA LÄSER