18-åringen som hoppade från Baltic Princess var på kryssning med studiekompisarna

Tallink Siljas passagerarfärja Baltic Princess utanför Runsala, Åbo, sommaren 2018. Bild: SPT/Mikael Piippo

Den passagerare som hoppade över bord från kryssningsfartyget Baltic Princess på lördagskvällen var en 18-årig man från Salo. Det meddelar Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Mannen hade varit på kryssning med sina studiekompisar och de var på väg tillbaka till Åbo. Sällskapet hade druckit alkohol. På en övervakningskameras film ser man den unga mannen hoppa över bord.

Det är oklart varför mannen hoppade, men polisen misstänker inget brott. Händelsen ägde rum i farleden norr om Nagu i Åbolands skärgård strax före klockan 18 på lördagskvällen.

Efterspaningarna pågick cirka en timme men avslutades utan resultat. Förutom Tallink Siljas kryssningsfartyg Baltic Princess deltog också Viking Lines fartyg Viking Grace, en bogserbåt och Gränsbevakningens helikoptrar och patrullbåtar i sökandet.

Mannens närstående och personerna i hans sällskap har fått krishjälp.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46