18-åring misstänks för två dråpförsök i Gräsviken

Bild: Timo Jaakonaho/Lehtikuva

Helsingforspolisen har gett ut mer information om det våldsdåd som ägde rum i Gräsviken på söndagskvällen.

En 18-årig man misstänks för två dråpförsök i stadsdelen Gräsviken i Helsingfors på söndagskvällen.

De två målsägande är minderåriga.

Klockan 16.45 på söndagen larmades polisen om att en person hade blivit knivhuggen på Utterhällsstranden i Gräsviken. Ett av offren hittades på platsen när polisen kom dit. Personen fick första hjälpen.

Enligt det man vet nu hade gärningsmannen och det första offret hamnat i gräl i närheten av Crusellbron. Den misstänkta hade dragit kniv och jagat offret, som fallit omkull.

Offret tilldelades då ett knivhugg i ryggen av gärningsmannen, som därefter tog till flykten.

"Senare har det framkommit att samma gärningsman kan ha försökt hugga en annan minderårig pojke på samma plats. Den andra pojken skadades dock inte", säger kriminalkommissarie Kirsi Canth som leder förundersökningen.

"Sprang i hög fart förbi"

Enligt ett ögonvittne som befann sig vid Gräsvikskanalen kom en större mängd unga, som såg ut att vara i högstadieåldern, till platsen. De var högljudda, skriver personen i en lokal Facebookgrupp.

– Strax sprang en, sannolikt en pojke, i hög fart förbi och någon pekade efter, uppger ögonvittnet som såg pojken springa i riktning mot Utterhällsstranden, alltså mot norra delen av Busholmen. "Senare såg vi polisen åka åt samma håll."

Ögonvittnet uppger för HBL att hen inte sett knivhuggningen, men tror att den som sprang i väg hade med det att göra. Några av de unga i gruppen fotograferade eller filmade personen som sprang i väg. Flera Busholmsbor observerade också polispatruller på Busholmen.

Polisen hittade gärningsmannen senare under kvällen. Han har ännu inte förhörts. Ärendet utreds som två dråpförsök, och polisen undersöker detaljerna kring vad som har hänt.

Polisen ber personer som bevittnade händelsen eller vet mer om fallet att ta kontakt, antingen på Whatsapp till numret 046 922 645, eller per mejl till adressen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning