Tack för mig

"Styrkan i vårt system måste komma från att reformerna aldrig tar slut, och att det i stället varje år tas små, små steg i en viss riktning. "

22.08.2021 21:15 UPPDATERAD 23.08.2021 14:26
Efter 65 kolumner under sex och ett halvt år är det dags att tacka för mig. Det här är min sista kolumn i HBL. Om jag minns rätt blev jag kontaktad av HBL i slutet av 2014. Då jobbade jag vid Finlands Bank och jag minns ännu stunden då jag fattade beslutet att jag skall bli kolumnist, litet nervös var jag över om jag skall hitta intressanta ämnen och infallsvinklar. Jag hade då ingen aning om att det faktiskt skulle bli hela 65 skrifter.
För mig har kolumnskrivandet blivit en följeslagare genom förändringar. Innan jag ens skrev min första kolumn hade jag packat ihop mitt pick och pack i Kronohagen och styrt arbetskosan mot Nordea och den privata kosan mot Tölö. I Tölö har jag rotat mig privat, men på jobbfronten har jag rört på mig.
Att byta jobb- och arbetsuppgifter är väldigt lärorikt och tvingar en till nya perspektiv och jag tror att min rörlighet också återspeglats i de kolumner jag skrivit liksom alla andra livsförändringar förstås. För nästan sju år sen hade jag två dagisbarn hemma, i dag vet jag minst om mobiltelefoner hemma hos oss. För knappa tre år sen gjorde en liten vit fluffig hund entré i mitt liv, vilket har ändrat på överraskande mycket. Till det bättre bör tilläggas.

ANDRA LÄSER