Mariah Careys jullåt slår Spotifyrekord

24 år efter att den släpptes har Mariah Careys jullåt "All I want for christmas is you" satt nytt rekord. Låten har nämligen strömmats över tio miljoner gånger på Spotify under ett dygn, rapporterar Mirror.

Mariah Carey har skrivit en av världens största hits med jultema. Arkivbild.
26.12.2018 10:11 UPPDATERAD 03.01.2019 15:50
Därmed slår Mariah Carey rapparen XXXTentacions rekord på 10,4 miljoner strömningar av låten Sad! från den 19 juni i år, dagen efter att han dött i en skjutning.
Mariah Carey själv twittrar "Vänta, vad?" efter att hon nåtts av nyheten om rekordet som sattes på julafton, med totalt 10,8 miljoner strömningar. Carey skrev låten 1994, tillsammans med sin låtskrivarpartner Walter Afanasieff.
Albumet "Merry christmas", där låten finns med, har sålt i 14 miljoner exemplar. Mariah Carey turnerade nyligen med sin julshow och gjorde den 3 december en konsert i Scandinavium i Göteborg. Hon sade inför konserten att hon är förvånad att just All I want for Christmas blivit en sådan succé.
– Jag vet inte varför den blivit så stor men det gör mig väldigt glad, speciellt eftersom det är den första julsången jag skrev. Jag blir väldigt stolt när personer kommer fram och berättar att den har blivit en del av deras jultradition. Om folk fortfarande vill höra den så vill jag fortfarande sjunga den, sade Carey till TT.

ANDRA LÄSER