Megastjärnan Justin Bieber uppträder i Kajsaniemiparken nästa vecka

Världskända popstjärnan Justin Bieber uppträder i Helsingfors på tisdag. Sångaren är mitt i sin fjärde världsturné, som stött på många hinder med ansiktsförlamningar och pandemi. Nu är han tillbaka uppe på scen och besöker Finland för första gången på sex år.

Justin Bieber uppträdde på Grammygalan i april.
Superstjärnan Justin Bieber, känd bland annat för låtarna Baby och Stay, har återvänt till scenen efter många inställda spelningar från pandemins första år. Finland är ett av de över 20 länder som han kommer att besöka under sin världsturné The World Justice Tour.
Spelningen ordnas den 9:e augusti i Kajsaniemiparken i Helsingfors i samband med musikfestivalen Weekend Festival. Popstjärnan uppträder bland annat med sånger från sitt nyaste album Justice, som hittills samlat ihop nästan 9 miljarder lyssningar.
Under samma spelning får man också höra artisterna Noah Cyrus, Mimi Webb, Mikael Gabriel och Sebastian Noto.
Återhämtat sig från sjukdom
I juni delade Bieber en video på Instagram där han visar hur halva hans ansikte förlamats. Han berättade att han lider av Ramsay Hunts syndrom som orsakas av samma virus som även kan orsaka vattkoppor och bältros.
Som följd blev han tvungen att ställa in några av sina spelningar med kort varsel, bland annat en konsert i hans hemland Kanada.
"Jag är ledsen över att jag måste ställa in men jag ska lägga den här tiden på att återhämta mig ordentligt", säger han i videon som publicerades 10 juni på Instagram.
Sedan dess har den Grammybelönta popstjärnan synbarligen mått bättre och återupptagit turnerandet. 17 juli meddelade han igen på Instagram att The World Justice Tour fortsätter. Han planeras hålla över 90 konserter under världsturnén som når sitt slut i mars 2023.

ANDRA LÄSER