Förrymd seriemördare i Kenya dräptes av folkmassa

En misstänkt seriemördare i Kenya som flydde från häktet nyligen har mördats av en grupp människor, meddelar myndigheterna.Den 20-årige mannen har beskrivits som en "vampyr som druckit sina offers blod".

En misstänkt seriemördare i Kenya flydde från häktet tidigare i veckan. Nu kommer rapporter om att han mördats. Arkivbild.
TT-AFP
15.10.2021 15:57
Under fredagen ska en grupp människor ha hittat mannen i hans hemort som ligger 40 mil från polisstationen som han rymde ifrån.
Mannen greps den 14 juli misstänkt för att ligga bakom två barns försvinnande. Han erkände då självmant sig vara skyldig till minst tio kallblodiga mord under fem år. De flesta av offren uppges ha varit barn i 12-13-årsåldern.
"Han massakrerade själv sina offer på det grymmaste sättet, ibland genom att suga blod från deras ådror innan han dödade dem", löd ett uttalande från brottsutredarna som beskrivit mannen som "en vampyr".
20-åringen skulle ställas inför domstol i onsdags men visade sig på morgonen ha rymt från häktet. Tre poliser som var i tjänst på polisstationen i Nairobi har gripits, enligt regionens polischef Augustine Nthumbi.
Gripandet i juli sågs som ett större genombrott i utredningen om en rad försvunna barn i Kenya. Ett av morden mannen erkänt ledde till stora protester i västra Kenya, och en folkmobb brände ner en oskyldigt utpekad persons hus.
Flera av mannens misstänkta offer har ännu inte hittats.

ANDRA LÄSER