17 nya fall av coronaviruset konstaterade i Finland

Statyerna utanför järnvägsstationen i Helsingfors fick munskydd efter att Institutet för hälsa och välfärd utfärdat en allmän rekommendation om att bära munskydd i kollektivtrafiken. Bild: Ari Sundberg/SPT

Nyland och sydvästra Lappland värst drabbade.

Institutet för hälsa och välfärd THL rapporterar på fredagen om 17 nya fall av coronaviruset i Finland. På torsdagen rapporterade institutet om 41 nya fall. Det innebär att det totala antalet fall ökar till jämnt 7 700.

Inga nya dödsfall kopplade till coronaviruset har rapporterats sedan i onsdags. Hittills har totalt 333 personer dött i Finland till följd av coronaviruset.

För tillfället får sex personer sjukhusvård men ingen får intensivvård med anledning av coronaviruset.

Institutet rapporterar om antal dödsfall, patienter som får sjukhusvård respektive intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Antalet konstaterade coronafall har ökat under de senaste dagarna. Under semestersäsongen var antalet nya fall per dag väldigt lågt.

I torsdags kom regeringen med nya rekommendationer för att hindra spridningen av coronaviruset, till exempel rekommendationen att bära munskydd i kollektivtrafiken.

Nyland och sydvästra Lappland är de två områden som drabbats hårdast av coronaviruset.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning