17 miljoner ska främja sysselsättningen av partiellt arbetsföra

Ett statsunderstöd som möjliggör nya metoder ska stödja partiellt arbetsföra att komma ut på arbetsmarknaden. Bild: Pixabay/SPT-NTB

Regionala projekt runtom i Finland har fått ett statsunderstöd som ska stödja sysselsättningen av partiellt arbetsföra och personer med funktionsnedsättning.

Social- och hälsovårdsministeriet har beviljat statsunderstöd för 17 miljoner euro för att utveckla tjänster som främjar arbetsförmågan och sysselsättningen för partiellt arbetsföra, informerar Social- och hälsovårdsministeriet.

Totalt har 22 regionala projekt runtom i Finland fått understöd och ska integreras i social- och hälsocentralernas verksamhet. Projekten är en del av programmet för arbetsförmåga, som ska förbättra sysselsättningsmöjligheterna för partiellt arbetsföra personer och personer med funktionsnedsättning.

Statsunderstödet för med sig mångsidigare tjänster för partiellt arbetsföra, säger social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen (VF) i pressmeddelandet.

– Vi måste göra allt vi kan för att stödja de partiellt arbetsföras sysselsättning.

Att sysselsätta partiellt arbetsföra är enligt Pekonen viktigt främst för personerna själva, men det är också viktigt för att uppnå regeringens sysselsättningsmål.

De största understöden beviljades till Vanda, Åbo och Tammerfors.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning