17 miljoner i statsunderstöd till gymnasierna ska jämna ut coronavårens följder

Undervisningsminister Li Andersson (VF) säger att det är viktigt för Finlands framtid att gymnasiestuderande får en bred allmänbildning. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Distansundervisningen i våras ledde till att vissa studerande föll efter i studierna. Nu får gymnasierna 17 miljoner i statsstöd för att ordna stödundervisning till dem.

Utbildningsstyrelsen har beviljat 17 miljoner euro i statsunderstöd till gymnasierna för att jämna ut följderna av distansundervisningen i våras. Det skriver Undervisnings- och kulturministeriet i ett pressmeddelande.

"Vi vill försäkra att de brister i lärandet som har uppstått under våren ska åtgärdas så bra som möjligt och därför riktar vi nu extra resurser även till gymnasierna", säger undervisningsminister Li Andersson (VF).

Ministern säger att det är viktigt att gymnasiestuderande får en bred allmänbildning som de kan bygga sin framtid på trots krisen.

Understödet tilldelas totalt 229 gymnasier. Stödet beviljas bland annat för repetitionsstudier och studiehandledning. Det ska främja ork och välbefinnande bland de studerande.

Det centrala målet är att förhindra att studerande marginaliseras eller avbryter sina studier.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning