17-åring körde 126 kilometer i timmen på 50-väg – hade fått åldersdispens för körkortet

Bild: SPT

Pojken blev tillfälligt av med körkortet och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

En 17-årig pojke från Outokumpu i Norra Karelen körde för fort i centrum av Outokumpu kring klockan nio på lördagskvällen, meddelar polisinrättningen i Östra Finland. En polispatrull mätte en hastighet på 126 kilometer i timmen på en väg där hastighetsbegränsningen är 50 kilometer i timmen. Pojken hade kört om en annan bil.

Vägen var torr, men det var ganska mörkt med endast svag belysning. Förutom föraren satt också två passagerare i bilen.

Pojken blev tillfälligt av med sitt körkort och han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Han hade fått åldersdispens och hade därför körkort redan som 17-åring.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning