166 hittade i massgrav i Mexiko

En massgrav har hittats i Mexiko.Bild: TT/AP

Nya massgravar har hittats i Mexiko. Gravarna, med kvarlevor efter åtminstone 166 människor, ligger i en av de delar som drabbats hårdast av drogkartellernas våld.

Kvarlevor efter minst 166 människor har hittats i 32 massgravar i delstaten Veracruz i östra Mexiko, enligt delstatens chefsåklagare Jorge Winckler. En analys av liken pekar mot att de varit begravda i minst två år. Arbetet med att gräva ut området inleddes i början av augusti.

– Utöver de mänskliga kvarlevorna har vi hittat fler än 200 klädesplagg, 144 id-kort, liksom tillbehör och personliga tillhörigheter, sade Jorge Winckler vid en presskonferens.

Gravarna hittades i de centrala delarna av delstaten Veracruz, där hamnstaden med samma namn ligger. Av säkerhetsskäl vill inte myndigheterna avslöja den exakta platsen, enligt Winckler.

Delstaten Veracruz är en viktig smuggelrutt för droggäng som för narkotika norrut mot gränsen till USA och har länge plågats av våld och korruption.

Den tidigare delstatspresidenten Javier Duarte väntar åtal för samröre med kriminella och för att ha försnillat stora summor allmänna medel.

Vid presskonferensen uppmanade Winckler alla som har släktingar som försvunnit att ta kontakt med polisen för att lämna dna, så att kvarlevorna i gravarna ska kunna identifieras.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00