16-åriga talangen var nära en VM-plats

Hanna Bennison Bild: Johan Nilsson/TT

Det blev ingen Hanna Bennison i den svenska VM-truppen i fotboll. Men den 16-åriga talangen är inte långt från en landslagsplats.– Det var inte så långt borta att hon kom med, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till TT.

Rosengårds Hanna Bennison, 16, har de senaste veckorna gått från att vara relativt okänd till att bli ett av de hetaste namnen inför trupputtagningen till fotbolls-VM. Till slut hamnade hon utanför de 23 utvalda, men det var på håret att hon fick en biljett till Frankrike, berättar förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Det var en av spelarna som vi diskuterade, det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som kommer att bli ännu bättre. Men vi tycker, när vi har sett henne, att hon i nuläget inte är tillräckligt bra för att utmana de här 23. Men det var inte så långt borta, det kan jag säga, säger Gerhardsson.

TT: Finns hon snart med i en landslagstrupp?

– Om hon fortsätter så här så. Hanna har bra förutsättningar, helt klart.

Även Göteborgsduon Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist diskuterades, liksom Vittsjös Michelle De Jongh. Men det var två andra spelare som var extra smärtsamma att behöva hålla utanför VM-truppen, säger Gerhardsson. Djurgårdens mittfältare Hanna Folkesson och Kristianstadsbacken Mia Carlsson har varit två av trotjänarna i landslaget sedan Gerhardsson tog över för två år sedan, men båda hamnade utanför truppen.

– De som var med i den senaste truppen och som har varit med under en lång tid, är naturligtvis Mia Carlsson och Hanna Folkesson, som har hjälpt oss hit. Och där kan man känna känslomässigt att det är klart att de skulle vara med. Men vi måste göra en sportslig bedömning och den går inte alltid ihop med den känslomässiga, säger Peter Gerhardsson.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46