16-årig flicka svårt skadad efter Borgåolyckan – polisen har nu förhört olycksbilens förare

Två unga personer dog och åtta skadades i en trafikolycka i Borgå i början av oktober. Utredningen går vidare, och polisen har förhört alla utom en 16-årig flicka som är alltför svårt skadad.

Folk tände ljus vid korsningen efter olyckan.
Max Nybergmax.nyberg@ostnyland.fi
10.11.2022 13:36
Polisen har nu förhört den 18-åriga föraren som misstänks för trafikolyckan som tog två unga människors liv, och skadade åtta, i Borgå i månadsskiftet till oktober.
Det var natten till lördagen den 1 oktober som en personbil av märket Audi kolliderade med en annan personbil på Västra Mannerheimleden. Polisen har inte avslöjat något om hastigheterna, men de två omkomna satt i en Skoda som slungades 100 meter bort från kollisionsplatsen. Audins 18-åriga förare hade nyss fått sitt körkort, och med sig han hade sju unga passagerare, varav tre befann i bakluckan.
Kriminalkommissarie Freddie Cederlund uppger nu att man förhört alla inblandade ut om en – en 16-årig flicka som åkte i bakluckan när kollisionen ägde rum och som skadades alltför allvarligt för att förhöras.
Däremot har man förhört 18-åringen som körde Audin, men det är oklart hur ynglingen ställer sig till det skedda. Cederlund vill inte säga något om hur 18-åringen betett sig i samtalen – som huruvida han varit hjälpsam eller tyst. Han misstänks för två fall av grovt dödsvållande, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och flera vållande av personskada.
– Förhören har gett en klarare bild av händelseförloppet. Mycket mera än det kan vi inte säga, säger Cederlund.
Polisen kan ännu inte säga något om hur fort 18-åringen körde, eller huruvida alkohol eller droger är inblandade.
– Utredningen är ofärdig. Jag kan säga att vi har förhört 18-åringen, och utredningen beaktar det han har att säga.

ANDRA LÄSER