Nationell flygskatt skjuts ner av partierna – "SFP: Riskerar slå hårt mot vår ekonomi"

Intresset för en nationell flygskatt är svalt bland många partier och i juni förkastades ett medborgarinitiativ om att införa en sådan i Finland. HBL har frågat partierna om vilka metoder de förespråkar när utsläppen från flygbranschen ska kapas.

Under våren har antalet resenärer på Helsingfors-Vanda flygplats ökat betydligt. Mellan januari och juli reste hela 6,6 miljoner resenärer via Finavias flygplatser, vilket är 520 procent fler än samma period i fjol.
Anna Björkqvistanna.bjorkqvist@hbl.fi
24.07.2022 05:01 UPPDATERAD 25.07.2022 13:23
I juni fattade finansutskottet beslutet att förkasta medborgarinitiativet om att införa en flygskatt i Finland. Initiativet, som lämnades in 2019, föreslogs att skatten skulle beakta klimateffekterna av olika typer av flygningar och att skatteintäkterna skulle styras till miljöpolitiska frågor.
I initiativets motiveringar nämndes bland annat klimatmålen, att flygtrafiken särbehandlas i beskattningen och att flygskatt införts i andra länder.
– På grund av vår skattepolitik är det mer ekonomiskt lockande att flyga än att åka med tåg, säger Oras Tynkkynen, äldre rådgivare på jubileumsfonden Sitra.

ANDRA LÄSER