Volleybolltränare skickade olämpliga meddelanden till flickspelare – fick sparken

En volleybolltränare på träningscentret i Kuortane har fått sparken efter att ha skickat opassande meddelanden till en flickspelare som studerar vid idrottsinstitutet.

07.08.2020 10:05 UPPDATERAD 07.08.2020 10:06
Volleybollförbundet meddelar att en pojktränare fått gå från sitt jobb med omedelbar verkan sedan hen skickat opassande meddelanden till åtminstone en flickspelare som studerar vid idrottsinstitutet i Kuortane. Tränaren har jobbat som tränare för pojkar vid träningscentret i Kuortane.
"Vi har ovillkorlig nolltolerans för alla sortens trakasserier i Volleybollförbundets verksamhet och det gäller naturligtvis också förbundets egna träningscenter. Unga idrottare ska kunna studera och idrotta i fred utan att behöva oroa sig över att de utsätts för osakligt beteende", säger Volleybollförbundets vd Seppo Siika-aho i ett pressmeddelande.
I en intervju i Ilta-Sanomat berättar Siika-aho att man på förbundet inte känner till om den nu sparkade tränaren skickat meddelanden åt flera juniorer eller om det rör sig om ett fall. Han vill inte kommentera innehållet i meddelandena.
Förbundet agerade snabbt då man fick höra om tränarens meddelanden. Man utredde ärendet på ett par dagar och lät sedan tränaren gå med omedelbar verkan.
Tränaren hade inlett sitt jobb i Kuortane förra säsongen och hen hade kontrakt fram till våren 2022.
De juniorlag som tränar i Kuortane har under de senaste säsongerna spelat i den nästhögsta serien i Finland.
Läsåret på idrottsinstitutet inleds nästa vecka och förbundet försöker så snabbt som möjligt hitta en ny tränare för pojkarna som studerar där.

ANDRA LÄSER