Lundell jagar sitt poängrekord i NHL

Anton Lundell visar tecken på lovande vårvinterform i NHL-ishockeyn.

Anton Lundell stod för säsongens effektivaste match då Florida slog Washington.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
17.02.2023 09:36
Florida Panthers finländare var i storform i den viktiga segern över slutspelsjagande Washington Capitals under nattens NHL-omgång. Finländarnas kombinerade poängsumma var 2+3 då Panthers vann med 6–3. Aleksander Barkov stod för ett mål, Eetu Luostarinen för en assist medan 21-åriga Anton Lundell stod för säsongens effektivaste match med 1+2 poäng som saldo.
Runt årsskiftet hade Lundell en sju matcher lång poängtorka men efter det har det lossnat. Centerlöftet har stått för 4+9 poäng på 17 matcher och om takten fortsätter är rookiesäsongens poängrekord i fara. Som nykomling förra säsongen radade Lundell upp en imponerande statistikrad med 18+26=44 poäng på 65 matcher. Den här säsongen har det blivit 8+19=27 poäng då 24 matcher återstår av Floridas grundserie.

Oväntat radarpar i Columbus

Under den poängglada finländska NHL-omgången var också Carolinastjärnan Sebastian Aho på hugget. Aho noterades för 1+1, lagkompisen Jesperi Kotkaniemi för ett mål och målvakten Antti Raanta för 20/22 räddningar då Hurricanes slog Kotkaniemis gamla klubb Montreal med 6–2. Hos Montreal stod Joel Armia och Jesse Ylönen för var sin assist.
En assist blev det också för formstarka Eeli Tolvanen i Seattles 6–2-seger över Philadelphia. Erik Haula nätade en gång då hans New Jersey föll mot St Louis.
En finländsk duo var också i fokus då Columbus slog Winnipeg med 3–1. Patrik Laine pinade sin gamla klubb med poängen 1+1 och fick oväntad hjälp då målvakten Joonas Korpisalo noterades för en assist till Laines mål i tom bur.

ANDRA LÄSER