Oavgjort mellan Real och Chelsea i Madrid

Real Madrid eller Chelsea i Champions League-final?Efter första semifinalronden lever hoppet i båda lägren.Mötet i Madrid slutade 1–1.

Karim Benzema gjorde Real Madrids 1–1-mål.
28.04.2021 07:22 UPPDATERAD 28.04.2021 07:33
Det var märkligt nog första gången någonsin som Real Madrid och Chelsea möttes i Champions League. Och de två storklubbarna, som båda var med i förra veckans hastigt nedlagda superligaprojekt, bjöd på ganska trevlig och delvis regndränkt fotbollsunderhållning på lilla Alfredo di Stéfano-stadion i Madrids utkanter.
Chelsea började klart bäst.
Timo Werner fick tidigt ett jätteläge att trycka dit 1–0 för gästerna, men avslutet från nära håll var inte bättre än att Thibaut Courtois kunde rädda.
Såna missar kan bli kostsamma, men som tur var för Chelsea var Christian Pulisic desto kyligare kort därefter. I 14:e minuten gjorde han en vältajmad löpning in i straffområdet, där han tog emot en lika vältajmad djupledsboll. Pulisic vände inåt, rundade Courtois och sköt Chelseas ledningsmål.
Real Madrid – 13-faldig mästare i Europacupen och Champions League – var trögstartat men fick fart på grejorna efter 0–1. Karim Benzema drog iväg en projektil med vänsterfoten, men siktet behövde finkalibreras lite – skottet tog i utsidan av stolpen.
Innan halvtimmen var spelad hittade fransmannen rätt. Benzema visade hög klass när han i straffområdet dämpade en boll med pannan och sedan klippte in 1–1 med en högervolley i nättaket, utan att Edouard Mendy ens hann röra sig i Chelseas mål.
Några fler mål blev det inte i en lite torftigare andra halvlek och inför returen, som spelas nästa onsdag på Stamford Bridge, har Chelsea ett litet men bräckligt övertag tack vare bortamålet på spansk mark.
Den andra semifinalduellen inleds på onsdagskvällen i Paris, där PSG tar emot Manchester City.

ANDRA LÄSER