Corona i Norge inför premiären – flera drabbade

Det norska längdlandslaget har fått in covid-19 i truppen inför helgens världscuppremiär i Ruka. I samband med förra helgens nationspremiär i Beitostølen testades Ragnhild Haga positivt, och nu har även herrlaget drabbats.

Sindre Bjørnestad Skar under helgens säsongspremiär i Beitostølen. Bjørnestad Skar har testats positivt för covid-19 och missar världscuppremiären i Ruka i helgen.
TT
22.11.2022 12:17
Sindre Bjørnstad Skar, trea i sprinten i Beitostølen, är den senaste att testa positivt för covid-19. Han missar därför världscuppremiären i Ruka och ersätts av Sivert Wiig, meddelar det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.
Beskedet kommer två dagar efter att Ragnhild Haga tvingats stå över söndagens distanslopp i Beitostølen efter att ha testats positivt. Det ledde bland annat till att flera norska ledare valde att bära munskydd i målområdet under söndagens tävlingar, skriver NTB.
Haga fanns inte heller med när säsongens första världscuplag presenterades på måndagen. Det gjorde däremot Ingvild Flugstad Østberg, som efter flera år av hälsoproblem är tillbaka i spåren. Tävlingarna i Ruka blir 32-åringens första i världscupen på nästan ett år.

ANDRA LÄSER