Superstjärnan Hegerberg tillbaka – ska spela sin första match sedan januari i fjol

Ada Hegerberg är tillbaka i Lyons matchtrupp – för första gången sedan i januari 2020. Därmed kan den norska superstjärnan göra comeback i tisdagens Champions League-möte med Häcken i Göteborg.

Ada Hegerberg är tillbaka. Arkivbild
Ada Hegerberg har 20 jobbiga månader bakom sig. I januari 2020 slet hon av korsbandet och åkte sedan även på en stressfraktur i skenbenet.
Efter tre operationer var hon tillbaka i träning med Lyon för ett par veckor sedan, och nu är hon alltså med i den trupp som förbereder sig för gruppspelspremiären i Champions League mot Häcken.
2018 mottog Hegerberg, som första kvinna, Ballon d' Or som världens bästa spelare och hon har gjort 144 mål på 117 matcher i Lyon. Redan 2016 blev hon utsedd till Europas bästa av Uefa och året efter världens bästa av BBC.
Hegerberg har också blivit uppmärksammad för att hon bojkottar det norska landslaget. Hon har anklagat såväl landslagsledning som förbund för att använda sig av härskartekniker.
– Det finns inte plats för mig i landslaget just nu. Så enkelt är det. Jag har i alla fall gjort mitt för att påpeka det jag inte tycker varit bra nog, men jag menar att norska förbundet har en jäkla lång väg att gå, sade Ada Hegerberg 2017 till VG och har inte ändrat sitt beslut sedan dess.
Lyon har vunnit Champions League sju gånger, senaste gången 2019-20, då Hegerberg saknades.
ANDRA LÄSER