Ny finansiär vill locka uppstartsföretag

Han var bestman då Chris O'Neill gifte sig med prinsessan Madeleine. Han har skidat slalom i OS som representant för Azerbajdzjan. Nu har han besökt Finland för att erbjuda uppstartsföretag finansiering.

Cedric Notz och Jannis Koehn kontrollerar de företag de placerar i noga. Men finansieringen är snabbare och flexiblare än hos traditionella placerare eller långivare.
Katarina Koivistokatarina.koivisto@hbl.fi
28.02.2023 05:01
Finansiering är ofta en utmaning för uppstartsföretag. Det vet Cedric Notz och Jannis Koehn, som själva driver uppstartsföretaget Float. Skillnaden mellan Float och många andra uppstartsföretag är att Floats gundare är ute efter att finansiera goda företagsidéer, inte bara efter att själva hitta långivare.
Det är nu två år sedan Float lanserade sin idé i Sverige. De lån företaget beviljar är främst riktade till så kallade SaaS-företag, alltså företag som erbjuder prenumerationsbaserade molntjänster via internet.
– Vi har sett hur svårt uppstartsföretag har att få finansiering speciellt när de ska skala upp. Det också då de har goda idéer. Och även om de får finansiering så tar förhandlingarna med eventuella finansiärer tid och kräver krafter så till den grad att utvecklingen av det egna företaget kan bli lidande, säger Cedric Notz.

ANDRA LÄSER