HBL:s julkalender lucka 1: Var är bilden på Janne Grönroos tagen?

Välkommen till HBL:s julkalender 2022, där vi presenterar 24 arkivpärlor från året som gått och bjuder dig med till spännande platser i Svenskfinland. Frågan till dig är, var är bilden tagen? Delta och vinn en digital gåvoprenumeration på HBL!

Johanna Häggblomjohanna.haggblom@hbl.fi
01.12.2022 06:01 UPPDATERAD 02.12.2022 13:35
I första luckan möter vi programledaren Janne Grönroos som intervjuades i somras med anledning av att han skulle bli pappa, en intervju som hör till årets mest lästa. 
HBL:s kulturreporter Jonas Forsbacka minns intervjun med ett skratt:
– Vi träffades i biblioteket Ode där vi också skulle fotografera honom i barnens lekhörna. Det kändes klockrent, tills vi blev bortjagade eftersom vi inte hade tillstånd att ta bilder där. Jag minns att Janne hade ett ofantligt stort tålamod då vi gick runt i hela biblioteket på jakt efter en bättre plats för bilderna. Det slutade med att fotograferingen ställdes in och gjordes en helt annat dag, på en annan plats.
Frågan är – var är Janne fotograferad? 
Hufvudstadsbladet lottar ut en digital HBL-gåvoprenumeration (HBL 365) bland dem som svarat rätt på frågan. Skicka in ditt svar före midnatt (1.12)! Vinnaren lottas ut 7.12 och vi kontaktar vinnarna så fort som möjligt per telefon eller e-post. Mer information om gåvan fås senare per e-post.
Prenumerationen gäller i tre månader från och med årsskiftet (1.1–31.3.2023).
Kontaktuppgifterna används endast för utlottningen.
Artikeln uppdaterades med tydligare tävlingsregler 2.12.

ANDRA LÄSER