PGA-stjärna gjorde hole-in-one som ingen såg

Proffsgolfaren Greyson Sigg gjorde sitt livs första hole-in-one på PGA-touren, men till hans förtret var det ingen som såg den.

Det är alla golfares dröm att göra en hole-in-one. Men då vill man gärna se den också.
Bille Sirénbille.siren@hbl.fi
07.11.2022 22:14
Besynnerliga scener utspelade sig när den amerikanska PGA-golftourens deltävling i Mexiko gick av stapeln i helgen.
27-åriga Greyson Sigg tog sig an hål nummer tio, en par 3 på 188 meter, med en järnsjua. Slog i väg bollen, såg den dimpa ned någonstans långt framme, plockade upp peggen och stack järnklubban tillbaka i bagen. Som om inget hänt.
Varken Sigg, hans caddy eller medspelarna hörde kameramännen jubla i direktsändning. Från tee kunde de heller inte se hålet på grund av den kuperade terrängen. Det fanns heller inga åskådare i närheten – de hade flockats kring spelarna som ledde tävlingen.
Sigg styrde stegen mot toan i klubbhuset för att uträtta sina behov. Först efter det påtalade personalen på klubben det makalösa. Bollen har tagit tre studsar och därefter rullat rätt in i hålet.
– Jag sa bara att det inte kan stämma, säger Sigg och skrattar i tv-intervjun efter rundan.
Som om det inte var nog oflyt hade Siggs spelkamrat Scott Piercy plockat upp bollen ur hålet när Sigg återvände från sitt toabesök. Därmed fick han inte bevittna sin första hole-in-one på PGA-touren.
Greyson Sigg gick runt El Camaleón-banan i Cancún på tio under par, vilket gav honom en delad 42:a plats och 28 000 dollar i prispengar. Segraren Russell Henley kammade hem 1,5 miljoner dollar.
Sigg var inte ensam om att göra hole in one under den fyra dagar långa tävlingen i Mexiko. Irländska Séamus Power stoltserade med inte bara en hole-in-one utan också två så kallade hole-outs under en och samma runda. En hole-out är när bollen går in från utanför green.
Det är mycket sällsynt att en spelare gör hole-in-one i golf. Ta 34-åriga amerikanen Chesson Hadley som exempel. Hadley hade vecka ut, vecka in spelat professionell golf i mer än elva år när han i augusti 2021 lyckades med sitt livs första ess.
Till skillnad från Greyson Sigg skickar Hadleys glädjeskutt och galopp en tydlig signal om att bollen gått in.
Tidningen Golf Digest var först med nyheten om Greyson Siggs hole-in-one.

ANDRA LÄSER