Napoli dök inte upp – Juventus lär få segern

Söndagens stormatch i Italien mellan Juventus och Napoli bjöd på bisarra scener.Hemmalaget ställde upp för spel utan motståndare på andra planhalvan.Turin-laget lär därmed tilldelas segern, 3–0 på walk over.

Napoli dök aldrig upp i Turin.
För en vecka sedan spelade Napoli mot Genoa som i veckan har kommit upp i 17 coronafall, de flesta smittade är spelare. Under lördagen meddelade också Napoli att man hade två nya coronafall, dock inga spelare eller ledare i den tekniska eller medicinska staben, uppger Reuters. Fotbollstruppen skulle därmed självisolera sig, men åka till Turin för det tidiga toppmötet mot Juventus.
Tidigare under veckan testades två Napolispelare positivt för covid-19, Piotr Zielinski och Elif Elmas.
Under fredagen spreds dock uppgifter om att den lokala hälsomyndigheten i Neapel stoppar fotbollslaget från att resa till Turin på grund av smittorisken. Laget åkte heller inte som planerat till Turin dagen före matchen, enligt Football-Italia.
Juventus gick inte med på att matchen skulle skjutas upp. I ett uttalande skrev klubben att matchen skulle spelas på söndagskvällen och laget laddade som vanligt inför matchen. När det väl blev match fanns det inga motståndare på plats. Därmed lär hemmalaget tilldelas en skrivbordsseger på walk over med 3–0, när Napoli inte anlände till Turin.
Juventus hade ligaförbundet på sin sida då Napoli inte uppfyllde kravet för att skjuta upp en match på grund av covid-19. Reglerna säger att minst tio spelare måste ha testats positivt.
Napoli var obesegrat efter två omgångar.

ANDRA LÄSER