Tysk metodik kan göra alla nöjda

Att Julian Nagelsmann skulle ta över Bayern München stod skrivet i stjärnorna. Som han själv uttryckte det: Då Bayern kallar lyssnar man.

Joachim Löw är ett högintressant namn på tränarmarknaden.
28.04.2021 17:17
Logiken inom toppfotbollen är inte alltid lätt att följa. Ingen klubbdirektör i en toppklubb borde längre i dagens läge erbjuda kontrakt åt exempelvis José Mourinho som gjort det till något av en konstform att skriva långa och dyra kontrakt, sen få sparken och tjäna en väldigt nätt summa pengar. Över 100 miljoner euro har portugisen mottagit i avgångsvederlag, inte många verkställande direktörer i det riktiga affärslivet som får dylika fallskärmar. Ordet riktig syftar på att det i verkligheten finns debit, kredit, omsättning, utgifter och inkomster att hålla reda på och på något sätt skapa en balans som helst ger vinst och möjligheten att belöna aktieägarna med utdelningar.
Någon sådan verklighet finns inte i det yttersta skiktet av toppfotbollen och har inte gjort det på rätt länge.
Där man i vanlig affärsverksamhet anpassar utgifter efter inkomster och vice versa är det utgifterna som dominerar då de årliga ekonomiska rapporterna från toppklubbarna sipprar in.

ANDRA LÄSER