Det går inte att blunda längre. Båten är upptagen, blommorna har vissnat och grillen har slocknat. Den där årstiden som vi inte riktigt vill välkomna, men innerst inne kanske älskar, har anlänt – såväl i almanackan som utomhus. Vi kallar den höst.
Vi borde vara tacksamma för att den är här igen. Det är en tid på året som har så mycket att ge, inte minst smakmässigt. Allt från sammetslena svampsoppor till mustiga viltgrytor och dignande fruktträd. Man vill liksom lägga sig på rygg i den fuktiga gräsmattan och bara gapa.
Salladen är så förknippad med sommar, med Medelhavssemester, sol, bad och taverna. Men den kan vara så mycket mer: en skottkärra för att bära säsongens smaker vidare. Vi har lingon, plommon, svamp, rotfrukter, äpplen … det tar liksom inte slut. Och allt det där passar perfekt i en höstsallad.
ANDRA LÄSER
Regeringsbildningen 2023
KD:s abortkrav spökar i Ständerhuset — Adlercreutz kritisk mot att detaljfrågor ältas i veckor
09.06.2023 10:19

Människohandel
Hundratals finländska män köpte sex av Janet – ”De tyckte om att jag såg ut som ett barn”
08.06.2023 20:42

Privatekonomi
Obehagliga sanningen när vederlaget chockhöjs: Husbolag är sällan bankernas favoritkunder
09.06.2023 05:01


Regeringsbildningen 2023
Den obekväma partidagen: SFP är ”två olika partier”, men ska det nu talas högt om det?
09.06.2023 05:01
