Polisen misstänker att det finns fler offer i Lovisafallet

Mannen och kvinnan i Lovisa som har dömts för grova sexualbrott mot barn misstänks ha fler offer. Åtal hade redan väckts också gällande de fallen, men polisen gör nu tilläggsutredningar innan ärendet kan tas upp i rätten.

Domen mot mannen och kvinnan gavs i Östra Nylands tingsrätt på fredagen. De misstänks för ytterligare brott.
26.04.2022 16:08 UPPDATERAD 26.04.2022 17:05
I torsdags föll domen i Östra Nylands tingsrätt. En 58-årig kvinna och en 42-årig man från Lovisa dömdes till åtta respektive tio års fängelse för sexualbrott mot ett litet barn, bland annat grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt utnyttjande av barn.
Barnet var enligt rätten i lekåldern när de första brotten inträffade och gick i lågstadiet när de sista skedde. Brotten ska i huvudsak ha skett mellan maj 2018 och januari 2021, men en del av dem redan 2015.
Enligt Ilta-Sanomat misstänks mannen och kvinnan för ytterligare brott. Distriktsåklagaren Satu Mäki bekräftar uppgifterna för HBL. Offren är två.
Åtal väcktes redan också i dessa fall – samtidigt som med det fall där domen gavs i torsdags – men enligt Mäki framkom behov av mer utredningar. Polisen har därför fortsatt förundersökningen. Mäki vill inte säga något mer om orsaken till att förundersökningen har återupptagits eller på vems initiativ det har skett.
Det är ännu inte klart när åtal kan väckas eller fallet behandlas i tingsrätten. Enligt henne kan det gå till hösten eller längre än så.
– Förundersökningen är ännu inte klar, säger Satu Mäki.
Torsdagens dom har inte vunnit laga kraft och kan ännu överklagas.
Läs också: Tingsrätten dömde 42-årig man och 57-årig kvinna från Lovisa: Åtta och tio års fängelse för flera grova sexbrott mot barn

ANDRA LÄSER