Ryska hånet mot Norge: ”Äckliga kackerlackor”

Svenska och norska skidskyttar är överens. Ryssar och belarusier ska inte tillåtas på internationella tävlingar förrän Ryssland retirerar ut ur Ukraina och avslutar invasionskriget. Det får några ryska skidskyttar att ta till den verbala storsläggan, enligt Verdens Gang. – Norrmännen kryper överallt som äckliga kackerlackor, säger den före detta längdskidåkaren och skidskytten Anfisa Reztsova.

Ingrid Landmark Tandrevold, en äcklig kackerlacka?
07.02.2023 07:59
Norska skidskytteprofiler som Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø och Ingrid Landmark Tandrevold är tydliga med att ryssarna och belarusierna är oönskade så länge kriget fortsätter.
Anfisa Reztsova, som vann elva världscuptävlingar i skidskytte mellan 1991 och 1995, reagerar skarpt och säger till sajten Sport24:
– Om jag ska vara ärlig så har norrmännen alltid varit emot oss. Det gäller bröderna Bø och de andra. Därför är detta inte förvånande. Vi är deras största konkurrenter och kommer alltid att vara starkare.
– Det är därför de är emot att vi deltar i internationella tävlingar. Så har det alltid varit. Norrmännen kryper överallt som äckliga kackerlackor.
En annan före detta stjärna, Olga Zaitseva, 44, använder inte ett lika mustigt bildspråk, men även hon är kritisk mot bojkotten.
– Kommentarerna från idrottarna är överflödiga. De har ingen rätt att tala eftersom de förvandlar sport till politik. Sport är inte politik och de två sakerna måste hållas åtskilda. Idrotten är en arena för fred där det inte ska finnas några konflikter, säger hon.

ANDRA LÄSER