Lars Erickson Wolke har nästan 20 år bakom sig på Krigsarkivet i Stockholm. Sedan 2000 har han jobbat för Försvarshögskolan i Sverige, som lärare och tillförordnad professor.
Han har skrivit ett antal böcker, de flesta med anknytning till den svenska krigsmakten, i synnerhet under tiden då Sverige var en stormakt.
Finlands kontribution i den svenska krigsmakten är väldokumenterad då Finland fram till 1809 var en del av det svenska riket.
– Vill man hitta information om soldater eller officerare i släkten så är det skäl att börja vid Riksarkivet eller Krigsarkivet. Och det spelar ingen roll om soldaten var från den finska sidan eller den svenska. Informationen är lika uttömmande eller knapphändig oavsett, säger Erickson Wolke.
– Informationen om soldaterna kan stundtals vara rätt knapphändig. Soldater som tagit värvning i krigstid finns det inte särskilt mycket skrivet om. Det fanns helt enkelt inte tid. I fredstid är uppgifterna utförligare.
Förutom Erickspon Wolkes föredrag bjöd släktforskardagen på presentationer från släktforskarföreningarna i Lovisa, Borgå, Sjundeå, Raseborg, Hangö och Helsingfors.
Bland talarna märktes också Christer Kuvaja från Genealogiska Samfundet i Finland samt ordförande Peter Ragnvaldsson från Helsingfors släktforskare.
Helsingfors Släktforskare r.f. var arrangör för tillställningen.
ANDRA LÄSER
Graviditet
Sandra Erikssons babylycka: ”Det är okej att det är tungt ibland då det är så himla mysigt”
03.02.2023 10:47


Kollektivtrafik
”För kär för att köpa biljett” – Här är de bästa bortförklaringarna kontrollanterna får höra
03.02.2023 05:00

Ekonomi och näringsliv
Henrik Ehrnrooth ersätter Björn Wahlroos som UPM:s styrelseordförande
03.02.2023 14:42

