100 år sedan Nelson Mandela föddes

USA:s förre president Barack Obama talade i Johannesburg i Sydafrika under tisdagen.Bild: Lehtikuva/AFP Photo/Marco Longari

Hur har arvet efter Nelson Mandela förvaltats? Frågan är mer aktuell än någonsin eftersom det nu är 100 år sedan, 18 juli 1918, Mandela föddes.

Dagen uppmärksammas stort med tal, utställningar, böcker och sedlar och mynt med Mandelas bild. Men detta kan inte dölja det faktum att det är tydligt att Sydafrika i dag har svårt att leva upp till hans vision.

Landet har de största klassklyftorna i världen, arbetslösheten ligger på drygt 26 procent, och våldsbrotten fortsätter att plåga befolkningen.

Mandela högaktas världen över. Men många anser att hans efterträdare försnillat hans arv. I dag, 100 år efter hans födelse, är landets framtid osäker. Sydafrika är fortfarande Afrikas ekonomiska hjärta, men politiken har tenderat att präglas allt mer av korruption och apati.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00