Prova Storytel fritt i 30 dagar och upptäck tiotusentals ljudböcker och e-böcker i mobilen. Välj mellan deckare, feelgood, fakta, barnböcker och mycket mer. Lyssna eller läs när och var du vill, och kom ihåg du kan avsluta när som helst.

Läs mer och börja gratisperioden nu på storytel.com/fi/fi/hbl30

SJÄLARNAS Ö

Johanna Holmström


Uppläst av: Malou Zilliacus. Johanna Holmströms bildrika och drabbande roman bygger på verkliga händelser och är en berättelse om moderskap och priset som tre kvinnor betalar för sin svaghet, längtan, kärlek, sorg och vänskap.

TATUERAREN I AUSCHWITZ


Heather Morris


Uppläst av: Viktoria Flodström

. Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som märkts ut för att de ska få "leva", det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl direkt. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom – och när han möter hennes blick gör hans hjärta en volt i bröstet.

SKAMVRÅN


Sofie Sahrenbrant


Uppläst av: Katarina Ewerlöf. 

Skamvrån är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?

BRODER JACOB


Emelie Schepp


Uppläst av: Gunilla Laining. 

En kvinna hittas brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Broder Jakob är femte delen i serien om åklagare Jana Berzelius. En kriminalroman om identitet, syskonskap och försoning.

INNAN DU FÖRSVINNER


Jörn & Rafael Donner


Uppläst av: Jörn & Rafael Donner

. Rafael Donner och Jörn Donner skriver brev till varandra. Resultatet är en bok om att lära känna sig själv och varandra, både som förälder och barn och som människor. Det handlar om nutid och dåtid, om livsval och vändpunkter, om liv och död. Jörn och Rafael Donner har själva läst in sina brev.

ALLT JAG FÅTT LÄRA MIG

Tara Westover


Uppläst av: Katharina Cohen. Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och har översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

BOMBTRÄDGÅRDEN


Mia Franck


Uppläst av: Mia Franck. 

Vågar ett sviket barn någonsin lita på andra? Bombträdgården visar oss hur kriget kryper in i alla människorelationer, även mellan mödrar och barn. Den visar oss också hur svårt det är att komma som en flykting till ett nytt land, hur tryggt det än är.

LYCKAN KÄRLEKEN OCH MENINGEN MED LIVET

Elizabeth Gilbert


Uppläst av: Gunilla Leining. 

En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående. Mix mellan memoar och reseskildring som läses som en roman.

HUDBIBELN

Johanna Gillbro


Uppläst av: Charlotta Jonsson

. Johanna Gillbro är hudforskare och har de senaste tio åren blivit världens mest citerade skribent inom cosmetic science. I Hudbibeln hjälper hon oss att förstå huden ur ett helhetsperspektiv. Vi får lära oss grunderna inom hudlära och hudvård och vilka ingredienser som bevisligen fungerar.

HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR


Agnes & Elias Våhlund


Uppläst av: Frida Hallgren. 

Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

Läs mer och börja gratisperioden nu på storytel.com/fi/fi/hbl30