Superstjärnan Hegerberg tillbaka i träning – nära comeback

Ada Hegerberg är nära en comeback efter den svåra knäskadan. Den norska anfallsstjärnan finns med i Lyons matchtrupp under träningslägret i Polen.

Ada Hegerberg. Arkivbild.
Ada Hegerberg drog av korsbandet i januari. Bara sex månader senare är hon nu tillbaka i träning med lagkamraterna under Lyons läger i Polen, rapporterar franska medier.
Norskan, som 2018 utsågs till världens bästa fotbollsspelare, är uttagen i truppen till tre vänskapsmatcher mot polska lag den närmaste veckan. Det är dock inte säkert att hon kommer att få speltid, skriver NTB.
Norskans framsteg ökar möjligheterna för att hon ska kunna spela Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München den 22 augusti.
Det hade inte varit aktuellt om slutspelet avgjorts som planerat i våras.
På det sättet har 25-åringen gynnats av coronapandemin.
– Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsbandsskada. Jag har alltid tänkt att jag har mycket tur i livet, detta var väl det, sade Hegerberg nyligen i en intervju med Aftonbladet.
Lyon är regerande Champions League-mästare efter finalsegern mot Barcelona 2019. Då gjorde Ada Hegerberg tre mål och hon är främsta målskytt i turneringens historia.
ANDRA LÄSER