Dagens VM-snackis: Messi eller Modric?

En lämnar planen besviken, en med ett leende på läpparna. Luka Modric och Lionel Messi brukar oftast vinna men på tisdag kväll måste en av dem förlora.

Luka Modric och Lionel Messi drabbar samman i den första semifinalen.
13.12.2022 06:00
Dagens match: Kroatien-Argentina 21.00
Det har pratats om att det här kan vara Lionel Messis, 35, sista chans på VM-guld. Men samma sak gäller för den kroatiske mittfältsdynamon Luka Modric, 37. Är man i samma generation som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo är det lätt att hamna i skuggan, men faktum är att få spelare har varit bättre än Modric de senaste 15 åren.
Kroaten har skördat stora framgångar med Real Madrid där han har vunnit trippla ligatitlar och fem Champions League-titlar. Men framför allt har han varit ansiktet utåt för det kroatiska landslaget. När laget gick till VM-final för 2018 var Modric den stora stjärnan och hans storartade insatser i VM lade grunden till att han tog hem Ballon d'Or, priset till världens bäste fotbollsspelare, samma år.
Även i år är han Kroatiens ledare på planen.
– Det är otroligt hur han spelar. Han är inte trött, han hamnade inte steget efter, han spelade hela 120 minuter. Vid 37 års ålder är det otroligt, men det är Luka Modric och det visar att han är en av de bästa spelarna i världen, sade förbundskapten Zlatko Dalic efter segern mot Brasilien.
Mot Argentina spelar Modric sin 161:a landskamp. Blir det också hans sista VM-match?
Dagens vansinne: Arsene Wenger
Den forne Arsenalmanagern och väldigt framgångsrike Arsene Wenger har stått för en del floskler under VM. Tidigare sade att han att de lag som överraskande åkte ut tidigt. Lag som Danmark, Belgien och Tyskland i alltför hög grad fokuserat på att protestera och demonstrera i stället för att koncentrera sig på fotbollen.
För några dagar sedan sade Wenger att ett VM-slutspel som spelas under den europeiska vintern är ett utmärkt upplägg som gärna får upprepas.
Arsene Wenger.
Dagens siffra: 158
Med fyra matcher kvar har 158 mål gjorts i VM, straffläggningar exkluderade. Det ger ett snitt på 2,63 mål per match. I Ryssland 2018 och Brasilien 2014 gjorde 171 mål. Vilket gav ett snitt på 2,67. Det mesta talar för att VM 2022 inte riktigt kommer upp i samma medeltal.

ANDRA LÄSER