Thomas Cook stupade inte på flygskam

Den digitala konsumenten är kung. Det skapar identitetskris hos mellanhänder inom alla branscher.

Inställda flyg vid Manchesters flygplats efter att resebyrån Thomas Cook meddelat om konkurs. Nu arbetar myndigheterna för att få hem 150 000 brittiska resenärer – den största insatsen av sitt slag sedan andra världskriget.
23.09.2019 15:19
Konkursen är ett faktum för resekoncernen Thomas Cook Group, känd i Finland under varumärket Tjäreborg. Då ett 178 år gammalt bolag upphör att existera heter de kollektiva bödlarna internet, ett nyckfullt konsumentbeteende samt ett icke-hanterbart skuldberg. Det är precis samma krafter som slår emot bland annat varuhus.
Häromveckan sammanfattades konkursspekulationerna i en syrlig läsarkommentar på finansbloggen Wolf Street: "Använder folk ännu resebyråer? De borde ha gått i konkurs redan 2011."
Den som följer resebranschen ur placerarperspektiv har länge insett att kollapsen bara var en tidsfråga. Thomas Cook hade en nära döden-upplevelse 2011, men räddades av en kapitalinjektion på 1,1 miljarder pund. Sedan dess betalade bolaget ut 1,2 miljarder pund i ränta, alltså landade mer än en fjärdedel av intäkterna rakt i långivarnas fickor.

ANDRA LÄSER