PL rivstartar efter VM: "Inte särskilt glad"

Premier League på annandag jul är tradition. Men fotbolls-VM gör att det finns många spelare som är slitna och alla är inte helt nöjda med upplägget. – Jag är inte särskilt glad, säger Tottenhams tränare Antonio Conte.

Tottenhams tränare Antonio Conte kan komma att vila spelare som var med på VM. Arkivbild.
25.12.2022 16:20
Ingen rast, ingen ro för Premier League-spelarna. Cirka en vecka efter VM:s slut är högstaligan i den engelska fotbollen i gång igen.
Den traditionsenliga Boxing day-fotbollen spelas på annandag jul med sju stycken Premier League-matcher. Men Antonio Conte är inte helt nöjd med att hans Tottenham ska spela match så tätt inpå VM – och mot Brentford under måndagen kan han komma att vila flera slitna spelare.
– Jag måste göra vad som är bäst för laget mot Brentford. På ena sidan har jag spelare som jag har jobbat med under fyra bra veckor, på den andra sidan har jag spelare som var på VM och som i nuläget inte är på topp, säger Conte enligt BBC.
Tottenham hade tolv spelare i Qatar under VM. Det är något Conte ser på med blandade känslor.
– Man är glad för att det betyder att klubben är konkurrenskraftig och på väg mot att vinna något. Men det är normalt att när du har så många spelare i en sådan turnering, speciellt mitt under säsongen, så blir det inte lätt då deras fysiska status inte är på topp, säger han.

Fakta | Premier League på annandag jul

Sju matcher spelas den 26 december.
Brentford–Tottenham (13.30), Crystal Palace–Fulham (16.00), Everton–Wolverhampton (16.00), Leicester–Newcastle (16.00), Southampton–Brighton (16.00), Aston Villa–Liverpool (18.30), Arsenal–West Ham (21.00).
Källa: TT

ANDRA LÄSER