Under 20 minusgrader – kallaste NHL-matchen någonsin

Termometern stod på nästan 21 minusgrader Celsius vid nedsläppet mellan St Louis och Minnesota i NHL:s klassiska utomhusmatch i natt.Det är den kallaste matchen som någonsin har spelats i den nordamerikanska ishockeyligan.

St Louis målvakt Jordan Binnington ser på när lagkamraten Oskar Sundqvist (70) försvarar. Framför mål syns också Minnesota-spelarna Ryan Hardman (38) och Mats Zuccarello (36).
Utomhusmatchen Winter Classic spelas traditionsenligt på nyårsdagen, men förra året ställdes den in på grund av covid-19. Hela arrangemanget flyttades i stället fram ett år och i ett svinkallt Minneapolis kunde till slut Minnesota ta emot St Louis på baseballarenan Target Field.
– Det var en galen show och något som jag tror att vi alltid kommer att minnas, säger St Louis-målvakten Jordan Binnington, som gjorde 29 räddningar i kylan.
Med kycklingbuljong i vattenflaskorna och handvärmare i handskarna spelade St Louis under de två första perioderna ut hemmalaget.
Kanadensaren Jordan Kyrou i St Louis såg ut att klara kylan bäst, då han satte Winter Classic-rekord genom att fixa fyra poäng – två mål och två assist.
– Isen var inte den bästa. Vi försökte att utnyttja deras misstag och det var så vi fick våra chanser, förklarar Kyrou, enligt AP.
Bortalaget drog i från i mittenperioden med fyra raka mål och trots att Minnesota fick viss revansch i slutperioden vann till slut St Louis med 6–4.
– Det var kallt för båda lagen. Isen var bucklig, säger Minnesotaspelaren Mats Zuccarello.
– De utklassade oss i 40 minuter. Vi spelade inte smart, vilket vi har gjort för det mesta hittills i år, tillägger han.

ANDRA LÄSER