Två gånger Lisa Nilsson

Lisa Nilsson medverkar inte bara i den ordinarie allsången. Efter programmet har hon en hel timme för sig själv i SVT:s Allsångsscenen är din.– Det är som att dra högsta vinstlotten, säger hon.

Aktuell. Lisa Nilsson ses på Allsångsscenen i kväll.
Mathilda Olausson/TT - Hbl
01.08.2017 08:47 UPPDATERAD 01.08.2017 12:36

Allsång på Skansen, TV1 21.00

Lisa Nilsson medverkar inte bara i den ordinarie allsången – efter programmet har hon en hel timme för sig själv. Laleh, Håkan Hellström, Alcazar och Orup har gjort det tidigare och i kväll är det Lisa Nilssons tur att få hålla i Allsångsscenen är din, som sänds i SVT direkt efter ordinarie Allsång på Skansen.
– Bara för att jag var så ung när jag började så har jag någon sjuk självbild av att jag är lite debutant hela tiden, och förmodligen inte kommer att få vara med. Så jag tar det som ett tecken på att jag är etablerad, och det är jätteroligt, säger hon.

"Största vinstlotten"

Hon beskriver det som en ära att bli utvald.
– Det är en sådan möjlighet att få träffa en bredare publik. Att få utrymme på det sättet är helt fantastiskt. Det är som att dra högsta vinstlotten, säger hon.
Lisa Nilsson medverkar också i det ordinarie programmet, tillsammans med bland andra Icona Pop och FO&O.
– Jag tycker väldigt mycket om allsången, framför allt kanske för att jag tycker om det här breda, att folk från olika generationer kan ha kul i samma program och på samma sätt, lite som det som brukar hända när folk fyller jämnt eller vid bröllop. Man festar och har kul, både barn och gamla, säger Lisa Nilsson.

Gästartister på scen

Hon kommer också att ha gästartister med sig under Allsångsscenen är din, men vilka det är vill hon inte avslöja.
– Det är två kvinnor som jag tycker väldigt mycket om, som jag känner båda två. Jag tror att många kommer att bli glada över att se dem på samma scen som jag, säger Lisa Nilsson.
Lisa Nilsson slog igenom stort med sitt album Himlen runt hörnet 1992. Hon har gett ut drygt tio album under sin musikaliska karriär. 2015 medverkade hon i Så mycket bättre i TV4. Tidigare i år tog hon emot Karamelodiktstipendiet.

Allsångsscenen är din ses på SVT 1 22.00 och på SVT Play.

ANDRA LÄSER