Finländare hittad död i Portugal – kroppen sargad

En finländsk kvinna hittades död vid en känd turistort i Portugal i slutet av förra veckan. Den lokala polisen har inte publicerat någon dödsorsak, men liket hade synliga skador.

Costa da Caparica nära Portugals huvudstad Lisabon.
Dann Petterssondann.pettersson@hbl.fi
22.03.2023 17:03
En finländsk kvinna hittades död i en husbil i närheten av en nationalpark i Portugal. Liket hade synliga skador, men dödstidpunkten och dödsorsaken är ännu oklara, enligt portugisiska medier.
Den lokala polisen larmades till platsen fredagen den 17 mars och hittade liket inne i en husbil. I husbilen fanns även kvinnans make, en finsk man.
Enligt portugisiska myndigheter förklarar mannen sin hustrus skador med en fallolycka i början av förra veckan. Enligt mannen ville kvinnan inte uppsöka sjukvård för sina skador.
”GNR (Portugals Nationalgarde, reds anm.) från Trafaria kallades till platsen klockan 8.30 i dag. Vid ankomsten upptäckte poliserna det parkerade fordonet, där ett par av finländsk nationalitet hittades, varav kvinnan var död, säger GNR till Notícias ao minuto.
Liket har skickats till en rättsmedicinsk enhet för obduktion. Polisen i Portugal uppger att de gripit en finsk man som de förhör med hjälp av en tolk.
Fyndet skedde nära Lissabon, i ett område som heter Costa da Caparican.
MTV var först med att publicera nyheten i Finland.

ANDRA LÄSER