Europaparlamentariker Ville Niinistö har gift sig med Hennariikka Andersson

De Grönas europaparlamentariker Ville Niinistö har gift sig. Det meddelar han själv på Instagram, där han på söndagsförmiddagen publicerade fyra foton från bröllopet dagen innan. Ville Niinistö och Hennariikka Andersson förlovade sig förra sommaren.

Hennariikka Andersson och Ville Niinistö har varit öppna om sin ofrivilliga barnlöshet. Här är paret fotograferat under slottsbalen 2019. 
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
25.09.2022 13:50
"Herr och fru Niinistö. Vi fick i går fira vår kärlek under en oförglömlig och speciell dag tillsammans med våra närmaste." Så skrev Ville Niinistö under de fyra fotografierna som föreställer brudparet i olika miljöer, både på kyrktrappan, ute i vacker höstnatur och fotograferade i en studio. 
Under inlägget har han använt hashtaggarna lycka, bröllop, kärlek och "ja" i betydelsen jag vill (tahdon).
Ville Niinistö och hans nyvigda hustru Hennariikka Andersson förlovade sig sommaren 2021 och har sedan dess planerat sitt bröllop, men datumet för vigseln har inte varit allmänt känt i förväg.
Ville Niinistö bor i Åbo och är invald i stadsfullmäktige där, medan Hennariikka Andersson kommer från Jyväskylä, där hon tidigare har representerat Samlingspartiet i lokalpolitiken.
Paret har försökt få barn tillsammans under en längre tid, men hittills har alla deras graviditeter slutat i tidiga missfall, vilket har varit en stor sorg för paret. Ville Niinistö pratade om ofrivillig barnlöshet under sitt sommarprat i Yle Vega i somras, och paret har också tidigare varit mycket öppna om problemet som många upplever som väldigt personligt och känsligt.

ANDRA LÄSER