Mays förluster kan ge henne en seger

Hon har förlorat 39 omröstningar. 13 av hennes ministrar har avgått. Hennes brexitavtal ligger i spillror. Men Theresa May sitter kvar. Det är mer än envishet som driver Storbritanniens premiärminister.

Theresa May kan lyckas driva igenom en brexit nästan ingen vill ha.
15.03.2019 18:10 UPPDATERAD 18.03.2019 10:03
Theresa May gillar cricket. Hennes favoritspelare heter Geoffrey Boycott. Han spelade för England på sextio- och sjuttiotalet och blev känd för att tråka ut både lagkamraterna och publiken. Men hans spelstil gjorde att det var närmast omöjligt att få honom att lämna spelplanen.
Boycott beskrivs ofta som en självisk spelare. En enstöring. Samma ord används för att beskriva Theresa May.
Pastorsdottern som redan som skolflicka ville bli premiärminister har inte många vänner i Westminster. Hon kommer nu att lägga fram sitt brexitavtal för parlamentet en tredje gång. Det har redan gått till historien som ett av de mest impopulära lagförslagen någonsin. Första gången parlamentarikerna fick rösta om det förlorade regeringen med den största marginalen i brittisk politisk historia. Andra gången de röstade förlorade regeringen med den fjärde största marginalen någonsin. Men Theresa May tänker göra ett nytt försök nästa vecka.

ANDRA LÄSER