Pukkis skada ett stort moln av oro på himlen

Lite karikerat är det två spelare som absolut och under inga omständigheter får skada sig i den finska EM-truppen. Nämligen spelmotorn Glen Kamara och anfallsesset, matchvinnaren Teemu Pukki.

Teemu Pukki är skadad och det oroar Jonas von Wendt. Arkivbild.
05.05.2021 18:51 UPPDATERAD 06.05.2021 13:14
Då Bollförbundet med 39 dagar kvar till EM-premiären skickar ut ett pressmeddelande och berättar att Pukki lider av en ledbandsskada i vristen är det inte utan att man hickar till lite.
Hade det varit en ljumske eller ett knä hade läget naturligtvis varit betydligt värre. Och nu är det inget ben som är sönder eller något som över huvud taget kräver operation. I stället är det devisen "tiden läker" som gäller för Norwichstjärnan som enligt Bollförbundet redan inlett rehabiliteringsprocessen. I Norwich, med ett blivande Premier League-lags resurser och med den statusen Pukki åtnjuter i klubben, är anfallaren i extremt goda händer.
Norwich har för länge sedan säkrat avancemang och serieseger och Pukki behövs naturligtvis inte i årets sista match. Och anpassad träning står på programmet tills Pukki kan sätta sig på ett flyg och ansluta till EM-truppen som samlas för ett läger i Helsingfors mot slutet av maj.

ANDRA LÄSER