Polisen utreder dråpförsök i Malmgård – bråket började på Snapchat

En fejd som började på nätet urartade i gängslagsmål. Under slagsmålet använde en pojke kniv. Sammanlagt sju pojkar är misstänkta för misshandel.

Polisens ungdomsgrupp färdigställer förundersökningen efter ett misstänkt dråpförsök i Malmgård den 21 mars 2021.
Enligt uppgifter till polisen ska det hela ha fått sin början efter att två minderåriga pojkar började bråka på den sociala medieplattformen Snapchat. Efter att pojkarna börjat bråka virtuellt har de, enligt uppgifter till polisen, enats om att reda upp situationen ansikte mot ansikte.
Till brottsplatsen anlände sedan tre pojkar, två sextonåringar tillsammans med en myndig kompis. På platsen väntade fyra pojkar, två sjuttonåringar och två artonåringar. Nästan genast efter att alla var på plats började pojkarna slåss och båda sidor misstänks för misshandel.
Under själva misshandeln drog en av de minderåriga pojkarna fram en kniv, med vilken han orsakade skärsår på en annan pojke.
– Den misstänkte sa under förhöret att han hade använt en kniv för att försvara sig, säger polisinspektör Marko Forss.
Det skedda kom inte till polisens kännedom innan mamman till den knivskurne pojken kontaktade polisen.
Händelsen betecknas enligt polisen som oroväckande då den är ett led i ökningen av allvarliga våldsbrott bland minderåriga. Bland annat har det uppdagats att fler ungdomar bär kniv än tidigare.
– Allvarlig ungdomsbrottslighet är vanligtvis förekommande bland ungdomar med etablerade problem, så är ändå inte fallet här då den misstänkte inte är en så kallad "gammal bekant för polisen", utan en helt vanligt student, säger Forss.
Läs också: Fler unga säljer droger och många bär kniv "för säkerhets skull"

ANDRA LÄSER