En del av Anttilas webbkunder får sina varor trots allt

Det har varit oklart om kunderna kan få sina varor, som de redan betalat för. Nu meddelar Anttilas konkursbo att en del kan få sina uppköp trots allt.

Konkursboet ber kunderna beakta att det inte ansvarar för eventuella fel i varorna och att de varken kan bytas ut eller returneras.
25.07.2016 19:17 UPPDATERAD 25.07.2016 22:29
De kunder som valt avhämtning på varuhus kommer att få sina beställda varor från Anttila.com och Kodin1.com. Kunderna måste även ha fått en avisering om avhämtningen till sin e-post. Det meddelar Anttilas konkursbo.
Produkterna kan avhämtas från och med tisdagsmorgonen då varuhusen öppnas. Det har varit oklart om kunderna kan få sina varor, som de redan betalat för, men nu har Anttilas konkursförvaltare bestämt att konkursboet överlämnar de produkter som markerats med kundens namn och har flyttats till varuhusen för avhämtning före konkursen.
Konkursförvaltaren Mikko Tiilikka säger att det handlar om cirka 1 300 paket. Han tillägger att det finns ännu fler försändelser som var avsedda att levereras på något annat sätt och att deras öde fortfarande utreds.
Konkursboet ber kunderna beakta att det inte ansvarar för eventuella fel i varorna och att de varken kan bytas ut eller returneras. Och om kunden inte fått ett e-postmeddelande från nätbutiken om försändelsen, finns det inte heller någon produkt att avhämta på varuhuset.
Tiilikka säger att beslutet att låta kunderna få en del av de beställda varorna grundar sig på hans egen juridiska tolkning av konkurslagen, men att de största fordringsägarna har gett grönt ljus.
Anttila gick i konkurs förra veckan, vilket ledde till att nätaffärerna genast stängdes. Varuhusen har öppet tillsvidare.

ANDRA LÄSER