Krönika: Ingen höjde sig över mängden

I varje storturnering brukar någon eller några spelare stiga fram och axla det stora ansvaret. Den här gången steg inget lejon fram och då tog VM-turneringen slut i kvartsfinalskedet.

Besvikna finländska spelare efter förlusten mot Kanada.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
25.05.2023 22:48 UPPDATERAD 26.05.2023 08:02
Framgångar brukar komma och gå i cykler, Sovjetunionen var visserligen ett undantag under flera decennier, och inget lag kan lyckas jämt. De regerande och nu detroniserade världsmästarna Finland kom i inget skede upp i den nivå som många förväntat och hoppats på.
Mot Kanada gjorde Finland ingen dålig match men Kanada visade med eftertryck vad effektivitet betyder. Förhoppningarna om att Finland skulle plocka fram storspelet fanns där och spelmässigt var kvarten ett litet fall framåt men resultatet sade allt. Kanada vann med 4–1. Hur rättvist som helst.

Mikko Rantanen
och Kaapo Kakko skulle vara de främsta vapnen i offensiven. NHL-profilerna gjorde ett mål sammanlagt och Rantanen, med 55 mål i grundserien i NHL i bagaget, lämnade Tammerfors för semesterfirande i Åbo och närliggande skärgård med noll mål. Nio assist tröstar inte alls.

ANDRA LÄSER