Homofoba fundamentalisters funderingar

Två präster i Kristinestad har uttryckt sig på ett högst respektlöst och förnedrande sätt om homosexuella och skapat en rejäl debatt, lämpligt inför biskopsvalet.

17.01.2019 09:00 UPPDATERAD 18.01.2019 15:07
Det hela började med en relativt odramatisk insändare om abort i Vasabladet för ett par veckor sedan. Den ledde några dagar senare till en diskussion på Facebook som så småningom gick över i att handla också om sexuella minoriteter.
Kristinestads kyrkoherde Daniel Norrback hörde till deltagarna och i ett inlägg kallar han pridetåg för djupt syndiga "Sodom och Gomorra-parader". Han skriver att man inte måste godkänna "sexuella perversioner" och hänvisar också till Första Korinterbrevet där det står bland annat: " Varken sexuellt omoraliska eller... de som utövar homosexualitet ... ska få ärva Guds rike."
Norrbacks inlägg väckte stor uppmärksamhet och upprör många. Kaplanen i Kristinestads svenska församling, Markus Engström, ställde upp till Norrbacks försvar och levererade en insändartext i tidnigen Syd-Österbotten i tisdags. Den fick många att gapa och ännu fler att tappa andan.

ANDRA LÄSER