Lee Wassell har tre jobb men pengarna räcker inte: ”Jag äter lunch i bilen medan jag tittar på klockan”

Allt handlar om jakten på arbetstimmar. De är löntagare som inte klarar sig på sin lön, och på grund av inflationen är de flera hundratusen. Lee Wassell är eftisledaren som jobbar extra som skidlärare – allt för att få nästa hyra betald.

Eftisledare på dagen och skidlärare på kvällen, och ibland ett extra jobb på förmiddagen. 28-åriga Lee Wassell tar emot alla arbetstimmar han får, och längtar efter att få ett fast jobb.
Ingemo Lindroosingemo.lindroos@hbl.fi
05.02.2023 05:00
Det syns att 28-åriga Lee Wassell har ätit många mellanmål i bilen den här dagen. Från hemmet till jobb ett, från jobb ett till jobb två, från jobb två till jobb tre, och hem igen. Det första jobbet började halv tio på morgonen och det sista slutade halv åtta på kvällen.
– Det är det som är det största problemet, att jag inte har någon insatt lunchtid. Hinner jag äta? Här blir det ofta en kaffe och en Tupla, säger Wassell.
Här betyder den här kvällen Granibacken, där Wassell ger skidlektioner några dagar per vecka. Wassell har precis undervisat en nybörjargrupp med en handfull fyra- till femåringar. För skidläraren innebär det att ploga baklänges och stödja nybörjaren som plogar framlänges. Det blir många lyft när barnen ramlar och trasslar in sig i både backe och lift, och det är inget jobb för svaga ryggar.

ANDRA LÄSER