Polisen har släppt den andra misstänkta i postmordet i Myrbacka – ”kunde inte kopplas till fallet”

Polisen i Östra Nyland har släppt också den andra personen misstänkt för våldsdådet mot en postutdelare i Myrbacka. I mordutredningen har inte framkommit något som skulle knyta personen till mordet i Vanda.

Polisen utreder fortfarande mordet i Myrbacka, där en ung postutdelare dog i de skador hon fick då hon blev anfallen av en svartklädd gärningsman utanför ett höghus, men polisen saknar nu misstänka i fallet.
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
05.12.2022 18:29
Polisinrättningen i Östra Nyland har på måndagen frigivit den unge mannen som häktades den 1 december, misstänkt för det råa och grymma mordet på en kvinnlig postutdelare i Vanda. Våldsdådet skedde tidigt på morgonen den 17 november i stadsdelen Myrbacka.
Det finns enligt kriminalkommissarie Mikko Minkkinen vid polisen i Östra Nyland inga misstankar mot mannen.
– På basis av de uppgifter som vi har fått i förhör och i den tekniska undersökningen finns det inget som kopplar den misstänkte till brottet. Även om personen i början erkände sin skyldighet verkar det som om han bara skulle ha läst om fallet i tidningarna och tagit på sig skulden. Det är inte ovanligt att polisen får in falska erkännanden, säger Mikko Minkkinen.
Det var den nu frigivna personen som själv angav sig till polisen i början av december.
Det här är redan den andra personen som polisen i Östra Nyland friar från misstanke i samband med mordet i Myrbacka. Den första personen som häktades som misstänkt i fallet måste polisen släppa i slutet av november, då det inte fanns förutsättningar att hålla personen häktad.
– Vi letar fortfarande efter gärningsmannen i till mordet. Genom omsorgsfullt polisarbete ska vi nog hitta den skyldige personen, säger Mikko Minkkinen.
Polisen efterlyser fortfarande tips och ögonvittnen från natten då dådet ägde rum. Enligt ett ögonvittne anföll en svartklädd person postutdelaren utanför ett höghus i Myrbacka.

ANDRA LÄSER