Krönika: Prinsessan Catherine förbereder sig för drottningrollen – stor kontrast mellan henne och Meghan

Den nya prinsessan av Wales, Catherine, fick stå i skuggan av sin lyskraftiga svägerska, hertiginnan Meghan. Men det är Catherine, inte Meghan, som är britternas framtida drottning.

KrönikaAnnika Hällstenkultur@hbl.fi
09.01.2023 07:01 UPPDATERAD 09.01.2023 08:25
Högljutt fnissande rusar två unga kvinnor genom den långa korridoren i Buckingham Palace. Deras balklänningar flaxar när de galopperar fram, yra av glädje över att ha lyckats rymma från ett representationsparty på slottet. De två är svägerskor och vänner sedan länge och förenas av att de ofta tycker att de kungliga plikterna är tråkiga.
Scenen, som föreställer prinsessan Diana, gift med prins Charles, och hertiginnan Sarah, gift med prins Andrew, ingår i Katie Nicholls bok The new royals, och den utspelar sig under slutet av 1980-talet. Bara några år senare ska bådas äktenskap vara på upphällningen men än håller prinsessan och hertiginnan god min.
Om vi flyttar fram scenen till nutid kunde hertiginnan Meghan ha tillhört det uppsluppna gänget, med skillnaden att hennes äktenskap med prins Harry verkar vara lyckligt.

ANDRA LÄSER