CNN om ”mirakel”: Man överlevde fall från kryssningsfartyg och timmar i havet

Han gick ner nästan 9 kilo men överlevde mirakulöst femton timmar i vattnet efter ett fall från ett kryssningsfartyg. James Michael Grimes berättar i en intervju för CNN hur det gick till.

Carnival Valor är ett stort kryssningsfartyg. En man som föll överbord lyckades ändå överleva flera timmar i havet.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
07.12.2022 21:48
Går det att överleva femton timmar i havet efter ett fall från ett kryssningsfartyg? Det gjorde amerikanen James Michael Grimes i något som har beskrivits som ett mirakel på Thanksgiving.
Det var för att fira just Thanksgiving som han och arton släktingar var ombord på kryssningsfartyget Carnival Valor i Mexikanska golfen. Grimes berättar sin historia för CNN.
Vid 23-tiden gick han från puben till en toalett, och efter det säger han sig inte minnas annat än att han var på väg för att lyssna på musik.
Av någon anledning – han vet inte själv varför och hur – föll han i vattnet. Känslan när han återfick medvetandet var förvåning, återger han för CNN. 
– Jag minns att jag tänkte wow, det är ett mirakel att jag lever, säger han till CNN.
Under pärsen försökte han hålla sig så positiv som möjligt. Han hittade bland annat på sånger och tackar i intervjun med tv-kanalen också sin tro för att han inte gav upp.
Grimes säger sig inte kunna flyta i vatten utan simmade i stället under de ungefär femton timmar som det räckte tills han räddades.
Då såg han ljus från ett fraktfartyg och simmade emot det. Personalen observerade honom och kustbevakningen skickade ut en helikopter till undsättning.
Grimes säger sig ha gått ner omkring 9 kilo under timmarna i havet. Han tuggade på en bambukäpp som kom flytande, men mycket annat fanns det inte att livnära sig på i det salta vattnet.

ANDRA LÄSER